Školáci z Třince zopakovali triumf v olympijském víceboji

30. červen 2015
Zprávy , Zprávy

Třinecká Základní škola Petra Bezruče znovu ovládla olympijský víceboj. Její žáci celý rok plnili několik disciplín a ve své tělocvičně dokonce vyzvali slavné české beachvolejbalistky Kiki a Maki. Právě to byl pro školáky asi největší zážitek.

Pro deváťáka Richarda bylo setkání s olympioničkami životním zážitkem. „Myslím, že mi to dalo hodně. Taky bych chtěl být na olympiádě,“ říká. Talentovaný florbalista je i s dalšími třineckými školáky navíc vyzval v několika disciplínách.

Většina žáků i po pár měsících nadšeně vzpomíná na bouřlivou atmosféru v tělocvičně. „Líbilo se mi, jak jsme se všichni oblékli do barev olympijských kruhů, každá třída v jiné barvě a fandili jsme,“ vzpomíná osmačka Sára, která po netradičním setkání přemýšlí, že zase začne sportovat.

Kromě dne s olympioničkami navíc museli školáci zvládnout i další disciplíny. Při zadávání výsledků do systému se tak občas zapotili i učitelé.

Čtěte také

„Kolikrát jsme seděli doma do půlnoci a nasazovali na web výsledky, protože jich je spousta. Ale má to daleko větší přínos, než měly ty první hlídky, které jezdily. Tehdy s olympionikem soutěžili jen vybraní žáci a zbytek tělocvičny seděl,“ potvrzuje tělocvikář Martin Raška.

Někteří jeho žáci se teď budou moci chlubit speciálním vysvědčením od Českého olympijského výboru. Ředitelka školy Dagmar Bičová navíc oceňuje, že vícebojem žili všichni.

„Jednou z těch disciplín také bylo natočit o škole nějaké video, takže se zapojili opravdu všichni. Od uklízeček až po vedení školy,“ dodává ředitelka.

Třinecká základní škola za umístění získala také poukázku na nákup sportovního vybavení. Druhé místo mezi většími školami pak vybojovali ještě školáci z Vratimova.

autor: stj
Spustit audio