Sníh už druhý den komplikuje dopravu na Bruntálsku a Opavsku

20. duben 2017
Zprávy , Zprávy

Sníh a vítr i dnes zrána komplikovaly silniční i železniční dopravu na Bruntálsku, Opavsku a v okolí Bílovce na Novojičínsku. Několik silnic bylo kvůli sněhovým jazykům, závějím a místy až metrovým bariérám uzavřeno.

Průjezdnost dalších komunikací komplikovaly uvízlé kamiony i osobní vozy. Podle mluvčí moravskoslezských silničářů Simony Součkové často mají letní pneumatiky.

„Profesionální a dobrovolní hasiči od úterní půlnoci do dnešního rána mají na kontě v souvislosti s vytrvalým sněžením a silným větrem celkem 135 výjezdů. U dopravních nehod a vyprošťování zapadlých vozidel evidujeme téměř 60 výjezdů, u odstraňování stromů a silných větví téměř 80 výjezdů,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Nejhorší situace byla na Bruntálsku, kde vytrvale sněžilo v noci na středu, ve středu i dnes ráno. Celkem místy napadl až metr sněhu. Přesto se silničářům do 12:00 podařilo obnovit provoz na většině tahů.

Po vydatném sněžení zůstávají uzavřené dva úseky, a to mezí obcí Dvorce a Olomouckým krajem. Neprůjezdná je i silnice mezi Rudnou pod Pradědem a Světlou Horou.

S komplikacemi ještě musejí počítat i cestující na železnici. Aktuálně vlaky nejezdí na trase Vítkov - Budišov nad Budišovkou. Podařilo se tam už ale nasadit náhradní autobusy.

Čtěte také

Na Jesenicku napadalo až 30 centimetrů sněhu
autoři: tif , stj
Spustit audio