Soud potvrdil trest policistovi, který okradl důchodce

26. srpen 2005

Soud opakovaně vyměřil policistovi podmínku za to, že okradl důchodce. Vyhověl odvolacímu senátu, doplnil důkazy a dal mu stejný trest. Frýdeckomístecký policista Štefan Bodeček vyjel do domku starších manželů, které obrali lupiči. Při ohledání místa činu vzal ze skříně obálku s penězi, kterou první zloději nenašli.

Před příjezdem policejní hlídky šel pan Vavřač na poštu pro důchod, peníze vložil jako každý měsíc do obálky a dal ji mezi oblečení do skříně. Když policisté odjížděli, všiml si, že tam obálka není. Téměř osmdesátiletý důchodce policistu odmítl pustit z domu. Volal na služebnu a donutil ho , ať mu vše vrátí.

"Člověk, který je placen za ochranu majetku a toto poruší, by u policie neměl pracovat," řekl Českému rozhlasu Ostrava okradený důchodce. Stejného názoru je i státní zástupce Alois Dlouhý. S rozsudkem je spokojen.

soudcovské kladívko

Kriminalistický technik se hájil, tím, že zajišťoval stopy. Proč to nezapsal a nevyfotil, ale nedokázal vysvětlit. S novináři se odmítl bavit.

Frýdecko-místecký soud už loni v listopadu stejný verdikt nad policistou vynesl, jenže odvolací senát nařídil doplnit další důkazy. I potom okresní soud vydal stejný verdikt. Soudce Vladimír Kuchař říká, že měl k dispozici dost důkazů proti policistovi.

Soud policistovi stanovil zkušební dobu na tři roky a na stejně dlouhou dobu mu zakázal práci u policie. Policista se dnes opět proti rozsudku odvolal ke krajskému soudu.

autor: ada
Spustit audio

Více z pořadu