Statik zakázal vstup do části obchodního centra v Kopřivnici. Oheň kromě zboží zničil i konstrukci střechy

27. září 2016

Vyšetřovatelé hasičů i policie hledají příčinu velkého požáru kopřivnického nákupního centra. Při něm vznikla škoda za zhruba 50 milionů korun a čtyři lidé se lehce zranili. Zničená je nejen část budovy, ale i téměř všechno zboží ve třech velkých prodejnách. Statik zakázal přístup do požárem zasažené části budovy.

„Našla jsem klíče, takže je to dobrý,“ říká paní Lenka, prodavačka z obchodu, který prakticky lehl popelem, poté, co hasiči z trosek vytáhli její tašku. „Zbytek je zničený, ale ty klíče jsou, tak je to dobrý. Aspoň tak,“ dodává.

Hasiči čistí vodou z cisterny špinavou hadici a vidlemi vyhazují ze skladu prodejny zbytky zničeného zboží. „Střecha v prodejně, kde hořelo, tak tak je v podstatě jen takový průsvitný plech, je vidět nebe,“ popisuje mluvčí hasičů Petr Kůdela.

Zatímco sportovní zboží v prodejně požár spálil, oděvy ve vedlejším obchodě jsou na první pohled přes výlohu netknuté. I tak ale skončí na skládce.

„Zboží je očouzené, prodejna je plná vody. V zadní části, kde máme sklad a kancelář, je propadlý strop, je to tam celé promočené, všechno očouzené. Takže všechno zboží půjde pryč určitě,“ potvrzuje vedoucí prodejny s oblečením Iveta Linartová.

Statik zatím nařídil zákaz vstupu do nejvíce poškozené poloviny budovy, kterou nepřetržitě hlídají policisté. Příčinu požáru zatím vyšetřovatelé neznají, nevylučují ale možnost, že jej někdo založil. Hořet totiž začalo vzadu u nákladní rampy.

autor: Michal Polášek
Spustit audio