Technici po nočních bouřkách pracují na obnově dodávky elektřiny

11. srpen 2017
Zprávy , Zprávy

Moravskoslezský kraj zasáhla další vlna bouřek doprovázená poryvy silného větru. Padající větve a stromy pak odstraňovali hasiči, na některých místech přestala fungovat elektřina.

Jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů vjížděly v noci na dnešek v souvislosti s čerstvou vlnou bouřek 131krát, hlavně na Opavsku. Opět šlo především o odstraňování nebezpečných stromů z nejrůznějších míst, kde se pohybují lidé.

„Tyto události si nevyžádaly žádné zranění osob, ani větší škodu. Zásahy hasičů budou pokračovat zřejmě i dopoledne,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela.

Na Opavsku vyjížděli hasiči dvaasedmdesátkrát. Na Bruntálsku a Novojičínsku mají na kontě okolo 20 zásahů. V Ostravě sedm, na Karvinsku pět a Frýdecko-Místecku pak tři výjezdy.

Na některých místech v kraji nefunguje po nočních bouřkách elektřina. S dodávkami jsou problémy například na Ostravsku, Opavsku a některých lokalitách v Jeseníkách. Podle mluvčího společnosti ČEZ Vladimíra Sobola zabere odstraňování následků bouřek technikům celý den.

„Podařilo se jim už zlikvidovat poruchy vysokého napětí na Ostravsku i na Opavsku, kde jich bylo nejvíce. Teď se pracuje na odstranění poruch na nízkém napětí,“ dodal Sobol.

Silné bouřky zaměstnaly hasiče už v noci na čtvrtek. To evidovali na 150 výjezdů.

autoři: tif , iha
Spustit audio