Davis Cup: Rosol i Veselý prohráli, Austrálie vede v Ostravě 2:0

První hrací den daviscupového zápasu mezi Českou republikou a Austrálií se v Ostravě domácím reprezentantům nepovedl. Lukáš Rosol i Jiří Veselý prohráli a oslabený tým bez Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka prohrává 0:2. Zítra je na programu čtyřhra.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Veselý ztrácí zápas s Tomicem

Jiří Veselý ztrácí zápas s Tomicem | Zdroj: ČTK

Jiří Veselý vykročil do utkání s Bernardem Tomicem nadějně, výhodu získaného brejku ale téměř okamžitě ztratila první set druhého zápasu spěl k vyrovnané koncovce, kterou ale český mladík pokazil a nevynucenou chybou při vlastním podání daroval Australskému zástupci vedení.

Ve druhém setu utkání dvou tenistů vysokých skoro dva metry diktoval tempo Australan, třetí dějství bylo vyrovnanější a Jiří Veselý ho dotáhl až do tie-breaku, ve kterém Tomicovi odvrátil 3 mečboly. Ten čtvrtý ale Australan proměnil a zvítězil 6:4, 6:3 a 7:6.

Chyběly dva míče a zápas by byl můj, lituje prohry Lukáš Rosol

Číst článek

První zápas obstaral za český tým Lukáš Rosol, kterému se v nové sezoně příliš nedaří, své daviscupové vystoupení ale začal skvěle. Brejkem hned v první hře získal uklidňující náskok, který úspěšně udržel až do konce setu. Za 52 minut ho zakončil esem a vyhrál 6:4.

Soupeř Lukáše Rosola v úvodním zápase je osmnáctiletý Thanasi Kokkinakis, nedělal příliš problémů ani ve druhém setu. Český reprezentant rychle vedl 4:0 a za necelou půlhodinu vyhrál 6:2.

Proti Austrálii se bude hrát na betonu, ale antuka by asi byla lepší

Číst článek

Zaváhání přišlo až v závěru třetího setu. Rosol měl opět k dispozici brejk a byl dva míčky od vítězství, ty ale nezískal a Kokkinakis snížil na 1:2. Podobný scénář se opakoval i ve čtvrté sadě.

V páté hře rozhodujícího dějství sebral Rosol soupeři podání a zdálo se, že míří za prvním bodem, pak ale nepochopitelně ztratil další 4 hry a 133 hráč světa Thanasi Kokkinakis se po třech hodinách a 18 minutách radoval z prvního bodu pro Austrálii.

Oba týmy se v Davis Cupu utkají posedmé, poslední zápas v roce 1997 vyhráli jednoznačně 5:0 Australané, z jediného vítězství se tým Československa radoval před 40 lety.

Utkání 1. kola tenisového Davisova poháru v Ostravě (ČEZ Aréna, tvrdý povrch):
ČR - Austrálie 0:2 po úvodních dvouhrách
Rosol - Kokkinakis 6:4, 6:2, 5:7, 5:7, 3:6.
Veselý – Tomic 4:6, 3:6, 6:7.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme