Třinecký Rocky ještě může pomýšlet na to, že na konci zvedne vítězně ruce nad hlavu

23. březen 2017

Série hokejového play off mezi Oceláři z Třince a Chomutovem je opravdu mimořádně dramatická a vyrovnaná. Poslední zápas získali Oceláři ve druhém prodloužení 3:2 a sérii snížili na 2:3 na zápasy. Třinec v kampani pro play off používá heslo ‚Vůle vítězit‘ dopovozené bojovným videem a hudbou z filmu Rocky.

V hlavní roli akčního klipu Ocelářů na hudbu z filmu Rocky vystupuje útočník Kamil Kreps. Pokud Oceláře připodobníme k filmovému Rockymu, tak před středečním pátým zápasem série s Chomutovem už Sylvester Stallone notně vrávoral a krvácel. Oceláři prohrávali 1:3 na zápasy a byli na pokraji vyřazení. Nakonec ale sérii prodloužili a třinecký Rocky ještě může pomýšlet na to, že na konci zvedne vítězně ruce nad hlavu.

„Hrajeme pro play off. Celou sezónu člověk maká, trénuje od léta, aby se dostal sem, je to o tom. Silnější vyhrává. Je to 2:3, jedeme do Chomutova a uděláme vše proto, abychom se ještě vrátili,“ věří brankář Peter Hamerlík.

On sám se sice po vzoru Rockyho příliš nesráží, ale na začátku zápasu předvedl famózní zákrok, kdy hokejkou z prázdné branky vyrazil v dvojnásobném oslabení jistý gól z hole Flemminga.

Jasným hrdinou v dresu Třince se ale stal mladík David Cienciala, který nastoupil do prvního zápasu extraligového play off v sezoně a hned dal ve druhém prodloužení v 89. minutě vítězný gól.

„Zapíchl jsem to před branou a doufal, že se to tam nějak dostane, protože oni hrají neskutečně obětavě a blokují všechny střely. Dostalo se to ke mě a já jsem to tam bekhendem do prázdné dal,“ popsal mladík, který se o svém startu dozvěděl až ráno před zápasem.

Čtyři zápasy za sebou v sérii skončily až v prodloužení. Celkem se tedy hrálo dvacet třetin. Zůstaneme-li u boxerské terminologie, soupeři už jsou v klinči dvacet kol. Další prodloužení by si chomutovský obránce Juraj Valach nepřál.

„Pokud budu mluvit za sebe, tak mě to nebaví. Byl bych raději, kdyby se to rozhodlo v těch třech třetinách. Al bohužel. Je to silný soupeř a zápasy jsou tak vyrovnané, že to jde až do prodloužení,“ říká obránce.

Další minimálně tři třetiny čekají oba soupeře v pátek v Chomutově.

autor: ddp
Spustit audio