Úředníci v Bohumíně kontrolovali ubytovny, opět nebyly v pořádku

27. listopad 2014
Zprávy , Zprávy

Tři vytipované ubytovny v centru Bohumína zkontrolovali pracovníci stavebního úřadu, policisté, hasiči i hygienici. Ani tentokrát v nich nebylo vše v pořádku.

V jednom případě se například v pokoji tísnilo více lidí, než je povoleno. Na nedostatky narazili také hasiči. Podle mluvčí bohumínské radnice Lucie Balcarové dělají ve městě v posledních měsících kontroly ubytoven opakovaně a prověřují, jestli majitelé provedli nápravu.

„Narazili jsme právě například na nezkolaudované stavby, v jedné z ubytoven byly z kancelářských prostor pokoje, ve kterých bydleli lidé. A v minulosti se narazilo i na to, že tam bydlelo více lidí, než povolují limity. Pokuty se pak pohybovaly v řádech desetitisíců,“ vysvětluje mluvčí.

Ubytovny jsou podle mluvčí problém, který se začal ve městech rozmáhat před třemi lety, kdy exministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek přesunul výplatu sociálních dávek z měst na úřady práce.

„Od té doby jen v Bohumíně vzniklo deset soukromých ubytoven pro sociálně slabé. Jedna třeba přímo na pěší zóně a další tři o malý kousek dál v přilehlých ulicích,“ upřesňuje Lucie Balcarová.

autor: iha
Spustit audio