Úspěšný český večer na atletickém mítinku v Ostravě. Vyhráli Maslák, Svoboda, Staněk i Maláčová

25. leden 2018
Zprávy , Zprávy

Pavel Maslák si připsal vítězství na netradiční trati 300 metrů. Petr Svoboda ovládl 60 metrů s překážkami. Tomáš Staněk byl nejlepší z koulařů díky osobnímu rekordu a Romana Maláčová triumfovala v tyčce. Na stupních vítězů byli ještě druzí dálkař Radek Juška, výškařka Michaela Hrubá a tyčkařka Amálie Švábíková. Na halový světový šampionát se v Ostravě kvalifikovala Simona Vrzalová.

Staněk se vrací zpátky po zranění prsního svalu a už ve svém druhém pokusu dokázal překonat hranici 21 metrů. Ve třetí sérii pak přišel hod dlouhý 21,61 metru. Díky němu si český koulař vylepšil své maximum a dostal se do čela světových tabulek.

Překážkář Petr Svoboda vyhrál jak rozběh, tak závěrečný závod časem 7,61. V tom se ale při doběhu Svoboda chytil s bolestivou grimasou za tříslo.

Hned dvakrát běžel Pavel Maslák při ostravském mítinku trať 300 metrů. Obě dvě zvládl vítězně, když zaběhl časy 32,83 a 32,52.

Poslední českou vítězkou byla tyčkařka Romana Maláčová. Ta skočila 442 centimetru a celou soutěž ovládla. V netradičním formátu dvojic v tyčce slavila druhé místo Amálie Švábíková společně s Řekem Emmanuilem Karalisem.

Juniorská mistryně Evropy Michaela Hrubá skončila v soutěži výškaře na druhém místě, na které jí stačil výkon 193 centimetru. Aby se Hrubá kvalifikovala na halové mistrovství světa v Birminghamu potřebuje skočit ještě o čtyři centimetry výše, nebo počkat na to zda bude pozvána na základě žebříčku.

Stejnou příčku jako Hrubá zaznamenal i dálkař Radek Juška. Tomu na stříbro stačil skok dlouhý 788 centimetru.

Kvalifikovat do Birminghamu se naopak povedlo běžkyni Simoně Vrzalové, které na trati na 3000 metru zaběhla čas 8:57,07, což je i její nový osobní rekord.

autor: bor
Spustit audio