V Baníku není co tunelovat, říká nový majitel a skupuje pohledávky klubu

Nový majitel Baníku Ostrava vystoupil poprvé z anonymity. Havířovský podnikatel Václav Brabec koupil nejhorší tým Synot ligy zhruba před měsícem a dnes poprvé poodkryl, v jaké situaci se nachází jeden z nejtradičnějších českých klubů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Brabec, nový majitel Baníku

Václav Brabec, nový majitel Baníku | Zdroj: ČTK

„Baník Ostrava nemá tréninkové centrum, vlastní stadion. V podstatě nemá vůbec žádný majetek, který by stál za zmínku,“ popsal tristní stav Baníku Ostrava jeho nový majitel Václav Brabec. Tradičnímu klubu zůstalo jen jméno, široká základna fanoušků, mladí hráči a soudní spory.

„Další věc, kterou Baník nemá, jsou sponzoři, když pominu pár srdcařů, partnerů, kteří se pohybují v řádech stovek tisíc korun,“ pokračuje havířovský podnikatel. Rozpočet provoligového fotbalového klubu ale začíná v řádech desítek milionů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Václav Brabec poprvé vystoupil coby nový majitel Baníku Ostrava. Na tiskové konferenci byl i reportér ČRo Radim Sajbot

Baník Ostrava se navíc stačil v nedávné minulosti rozkmotřit takřka se všemi, kteří mu mohli podat pomocnou ruku. „U hlavního partnera, statutárního města Ostrava, klesla důvěra na velmi nízkou úroveň. Ztráta důvěry se stala i ve vztahu k fanouškům a legendám,“ přiznává nový majitel klubu.

Dřívější vedení častokrát deklarovalo, že Baník je ekonomicky stabilizovaný. Jenže řada arbitráží a dalších tahanic mluvila o opaku.

„Z 95 procent mám dluhy Baníku pod svou kontrolou. Odkupuju pohledávky, které mají za Baníkem jiní věřitelé, vyplácím závazky, které Baník měl vůči zaměstnancům, partnerům, nebo za služby. Řádově jde o desítky milionů korun,“ deklaruje Václav Brabec.

 

Václav Brabec na dnešní tiskové konferenci Baníku:„Jsem v této chvíli na 99 procent přesvědčen, že kauza Žižkov je...

Zveřejnil(a) FC Baník Ostrava - www.fcb.cz dne 11. únor 2016

I on byl věřitelem předchozího vedení Baníku. Ovšem popírá variantu, že do klubu vstoupil jen proto, aby dostal zpět své vlastní peníze.

„V Baníku není co tunelovat. Jedině že bych prodal pana Petrželu. Potenciál vidím pouze v mládeži a ta se z mé strany tunelovat nedá. Nevím, co bych tuneloval, leda ty peníze, co jsem tam naposílal,“ říká Václav Brabec.

Radim Sajbot, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme