V Bohumíně dnes postaví speciální schránku na dopisy pro Ježíška

29. listopad 2014
Zprávy , Zprávy

Vůně punče, medoviny a pečených kaštanů se dnes bude linout bohumínským náměstím. Město pořádá jednodenní vánoční trhy.

Na návštěvníky čeká téměř stovka prodejců s nadílkou především ručních výrobků. K vidění bude malování baněk, zdobení dřevěných ozdob nebo drátkování.

„Kromě stánků s dárky se lidé mohou těšit na nejrůznější dobroty. K mání bude punč, medovina, svařené víno, stejně jako trdelník, pečené kaštany, valašské frgály nebo pražené oříšky,“ upřesňuje mluvčí bohumínské radnice Lucie Balcarová.

Pořadatelé mysleli i na děti, které si mohou v tamním kině vyrobit dárky v papírové dílničce. Na speciálním stroji si budou moci vyrobit vánoční ozdobu nebo dopisní papír a napsat přání Ježíškovi.

„Na náměstí pod širým nebem pak budou mít děti k dispozici speciální poštovní schránku na dopisy pro Ježíška. Tam už na ně bude čekat andělíček, který jim pomůže s odesláním dopisu, případně s jeho sepsáním,“ dodává mluvčí.

V programu vánočního jarmarku vystoupí gospelová skupina Keep Smiling Gospel z Orlové, pěvecký sbor Ondráš z Nového Jičína a po celé dopoledne děti ze základních škol v Bohumíně. Trhy se konají od 08:00 do 16:00.

autoři: ada , tif
Spustit audio