V bohumínské nemocnici začne fungovat Centrum léčby bolesti

25. únor 2017
Zprávy , Zprávy

Stále více lidí trápí silné bolesti. V Bohumínské městské nemocnici od dubna v novém centru pomůžou pacientům, kteří trpící onkologickým onemocněním nebo chorobami páteře, kloubů a revmatizmem.

Od bolestí jim lékaři uleví pomocí obstřiků nebo infuzí. Centrum je zatím ve zkušebním provozu, naplno začne fungovat od dubna.

„Klienty budeme přijímat prakticky okamžitě bez dlouhých čekacích lhůt, otevřeno budeme mít sedm dní v týdnu a zvládneme ošetřit až 40 pacientů denně,“ tvrdí mluvčí radnice Lucie Kolková.

Centra pro léčbu bolesti jsou v České republice stále vyhledávanější. Svědčí o tom především čekací lhůty, které v některých zdravotnických zařízeních dosahují i tří měsíců. Pro otevření takového centra se proto rozhodli i v Bohumíně.

„Pokud pacienta trápí bolest dlouhodobě, znemožňuje mu normálně fungovat. Je proto důležité, aby chronická bolest byla dostatečně a efektivně léčena,“ připomíná primář ARO Petr Beneš.

K nejčastějším chronickým bolestem podle něj patří onemocnění kloubů, bolesti od páteře, zejména dolní části zad či komplikace po operacích, bolesti při osteoporóze, revmatu či chronické bolesti hlavy.

Samostatnou skupinou jsou pak pacienti s nádorovým onemocněním. „Při péči o tyto pacienty budeme spolupracovat s řadou dalších medicínských oborů, ať už jde o neurologii, onkologii, radioterapii, rehabilitaci či fyzioterapii,“ dodává Beneš.

autoři: ada , tif
Spustit audio