V bývalé porodnici v Ostravě-Zábřehu se učí medici a zdravotní sestry

Dvě tisícovky studentů Lékařské fakulty Ostravské univerzity se přestěhovaly do nové budovy. Škola právě dokončila přestavbu bývalé porodnice na moderní centrum výuky a výzkumu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odběr krve

Odběr krve | Foto: Filip Jandourek

V budově je velká aula, desítky laboratoří, pracovny a učebny plné praktických pomůcek. Kromě mediků se tam učí také budoucí porodní asistentky a zdravotní sestry.

„Tady máme zvlášť učebny, které jsou pro porodní asistentky, pro dětské sestry a zároveň pro všeobecné sestry,“ říká Iveta Vrublová, tajemnice Ústavu ošetřovatelství a porodní asistence Lékařské fakulty Ostravské univerzity. Na modelech si tu studenti zkouší třeba odběr krve nebo i složitější úkony či zákroky.

Přehrát

00:00 / 00:00

V novém výukovém centru Ostravské univerzity natáčela redaktorka Iva Havlíčková

Lékařská fakulta začínala v roce 2010 v provizorních podmínkách a se sedmdesáti studenty, teď už jsou čísla jiná.

„Lékařská fakulta má v dnešní době zhruba kolem dvou tisíc studentů, co se týká studentů nejsledovanějšího oboru všeobecného lékařství, tak každý rok přijímáme stovku studentů,“ uvedl rektor Ostravské univerzity Jiří Močkoř s tím, že zájem je asi desetinásobný.

Kromě nové budovy využívá fakulta v areálu bývalé nemocnice ještě další čtyři budovy, některé přestavba ještě čeká. Areál by pak měl fungovat jako cvičná nemocnice.

Iva Havlíčková, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme