V Divadle Petra Bezruče skončila rozsáhlá rekonstrukce

30. leden 2012
Zprávy , Zprávy

Nové jeviště, hlediště, zvuková a světelná technika. Ostravské Divadlo Petra Bezruče doznalo od loňského léta razantních změn. Proběhla v něm rozsáhlá rekonstrukce za 39 milionů korun.

Diváci usednou do nových sedadel. Jejich počet se zvýšil na 130. Jak říká ředitel Jiří Krejčí, vše pro pohodlí a bezpečnost lidí.

„Hlavní sál doznal velkých změn. Nejsou vidět okna, je to všechno zabedněno protihlukovým materiálem. Je tam nové sezení, kompletně nové čalounění,“ vyjmenovává ředitel.

Podstatných změn doznal i vestibul včetně šatny s bezbariérovým přístupem. „Samozřejmě přístupové cesty pro diváka – recepce, foyer – to vše se kompletně změnilo, zejména tedy designem bych řekl,“ dodává Krejčí.

Divadlo dostalo také zbrusu novou světelnou a zvukovou aparaturu. „Dostali jsme nový osvětlovací pult. Je více světel. Pult je trochu jiný, než jsme měli, tak se musím trochu přeorientovat. Režiséři budou mít určitě větší osvětlovací komfort,“pochvaluje si osvětlovač Jiří Kos.

Úpravy mají ale také své mouchy. Divadelníky například trápí příliš hlučné nové dveře. „Je to jedna rána za druhou. To jsme v divadle, kde má být klid. To není normální,“ kroutí hlavou ředitel Krejčí.

Už na tento týden chystají Bezruči první premiéru. Herci pilně zkoušejí. „Těžce, ale s radostí,“ říká herečka Kateřina Krejčí. V inscenaci Na větrné hůrce si zahraje jednu z rolí už v pátek.

autor: čan
Spustit audio