V Dolní oblasti Vítkovice vrcholí přípravy na další ročník festivalu Colours of Ostrava

16. červenec 2017
Zprávy , Zprávy

Ostrava se připravuje na hudební svátek. Už ve středu příští týden vypukne v někdejším průmyslovém areálu Dolních Vítkovic další ročník oblíbeného multižánrového festivalu Colours of Ostrava.

Než ve vítkovické Dolní oblasti dostanou ke slovu hudebníci z různých koutů světa, úřadují každoročně ve velkém hlavně technici, kteří chystají pódia i zázemí. Nezastaví se ale ani s prvními tóny.

„Jen technického personálu, který se na pódiích stará o odbavení techniky, se pohybujeme řádově okolo 180 lidí. A do toho nepočítám nárazové pomocníky, kteří budou ty kapely pomáhat loadovat nahoru a dolů,“ říká technický ředitel festivalu Colours of Ostrava Josef Ženíšek, který za zvuk i práci se světly a nastavením pódií pravidelně získává pochvalu od světových hudebních hvězd.

Také letos nabídne festival řadu novinek. „Budeme mít nový typ hlavní scény. Je to německá konstrukce, která má obrovský zvuk mezi zahraničními kapelami, protože ji znají z největších hudebních festivalů,“ potvrzuje za pořadatelský tým Jiří Sedlák s tím, že odbavení u vstupů zrychlí například nové pásky s čipem.

Festival nabídne hvězdy domácí i světové hudební scény. Představí se například Imagine Dragons, Jamiroquai, Norah Jones, LP nebo Midnight Oil. Šéfka Colours of Ostrava Zlata Holušová věří, že letošní ročník návštěvníky uchvátí.

„Doufám, že bude magický, fascinující a úžasný a že si to všichni užijeme. Protože kdo na Colours nebude, jako by nežil,“ říká Holušová.

Ještě než pod vysokými pecemi odstartuje festivalové šílenství, bude Dolní oblast Vítkovice hostit 17. a 18. července další ročník konference Czech Music Crossroads. Na ní se začínající hudebníci můžou setkat se zástupci předních světových festivalů, nahrávacích firem i osobnostmi a získat cenné zkušenosti pro svou kariéru.

Imagine Dragons

„Souběžně s panelovými diskuzemi bude probíhat na Hlubině workshop každý den od 10 do 15 hodin, budou na něm přednášet čeští i zahraniční odborníci. Zájem o to je velký z celé republiky, protože všem kapelám nabízíme i ubytování tady v Ostravě,“ naznačuje produkční Czech Music Crossroads a zároveň dramaturg festivalu Colours of Ostrava Jiří Moravčík.

Areál vítkovické Dolní oblasti rozezní hudba naplno ve středu 19. července. Zároveň s festivalem začne také další ročník diskuzního fóra Meltingpot s českými i světovými osobnostmi.

Jamiroquai
autor: stj
Spustit audio