V Karviné po opravách otevírají kino Centrum

31. květen 2016
Zprávy , Zprávy

Dnešní otevření opraveného kina v Karviné se zřejmě zapíše do tamní kroniky. Radnice totiž termín otevření už několikrát posunula a filmoví nadšenci pomalu přestali doufat, že se toho dočkají. Budova, rekonstruovaná za evropské dotace, ale měla hned několik závad, které se musely odstranit.

Vyslovit nahlas, kdy se konečně opravené kino Centrum otevře si už v poslední době nikdo z představitelů Karviné netroufal. Místní si z toho začali dělat legraci.

„Už to mělo být v lednu, potom říkali v únoru, v dubnu. Já si myslím, že by to měli otevřít letos, akorát neví, který rok,“ glosoval zpoždění důchodce pan Pavel. „Určitě to bude krásné, ale všechno to strašně dlouho trvá,“ dodal.

Naposledy odmítli dát povolení hasiči, protipožární opatření nebyla dostatečná. „Zakouřený vzduch neodcházel těmi lamelami. Bylo třeba dodatečně nainstalovat zařízení, které bude vzduch z místnosti vyfukovat,“ řekl už dříve Jakub Gajdica, vedoucí karvinských kin.

Čtěte také

Teď už je vše konečně v pořádku a nekonečnou ságu s názvem otevření kina mohou filmoví nadšenci rozebírat ve stylové kavárně, kterou zdobí filmové pásy. „Už používáme digitální projekci, takže jsme na interiér mohli použít původní filmové kotouče, které tady byly,“ vysvětlil Gajdica.

Celý tento týden bude kino promítat tři filmy denně a vstupné je jen padesát korun.

autor: ada
Spustit audio