V některých areálech v Beskydech se i přes nepřízeň počasí lyžuje

28. prosinec 2017
Zprávy , Zprávy

I přes nepříznivé počasí posledních dní budou některá lyžařská střediska na Frýdecko-Místecku v Beskydech o víkendu v provozu. Lyžovat se určitě bude na Bílé nebo v areálu Ski Malenovice.

"Momentálně lyžujeme cca na dvou třetinách sjezdových tratí včetně dětského lyžařského parku. Sněhu není mnoho, máme někde mezi 25 až 45 centimetry sněhu, takže opravdu ta vrstva není velká. Přírodní sníh úplně chybí, takže čekáme, co bude dál," řekl dnes vedoucí střediska Ski Bílá Jaroslav Vrzgula.

I přes momentální zhoršení počasí ale podle něj sněhová pokrývka v areálu vydrží. V provozu jsou Červená a Zelená sjezdovka, Jižní II. a lyžařská škola. Lyžuje se od 08:30 do 16:00 a od 18:00 do 21:00.

"Doufejme, že o víkendu se počasí zlepší, že konečně přijde nějaká zima, kterou meteorologové předpovídají, protože opravdu to počasí se k nám chová macešsky a po teplu, které bylo poslední dny, se k tomu ještě přidal dnes déšť. Takže my jenom doufáme, že přijde slibované sněžení a bude to zase veselejší," řekl Vrzgula.

Provozovatelka areálu Ski Malenovice Silvie Švrčková řekla, že v provozu je sjezdovka Školák a asi 450 metrů ze sjezdovky Mamut.

"Máme denní lyžování od 09:00 do 16:00 a večerní od 17:30 do 20:30. Teď máme tak 30 - 40 centimetrů sněhu a o víkendu určitě pojedeme. Doufejme, že nebude dva dny v kuse pršet a že se to večer promění ve sníh, jak slibují," řekla Švrčková.

Lyžovat by se o víkendu mělo také ve střediscích Skalka a Vaňkův kopec nedaleko Ostravy.

zdroj: ČTK
Spustit audio