V Ostravě je další Žebříkův charitativní obchod

12. červen 2012

Ostravská společnost Žebřík otevřela druhý charitativní obchod. V nové prodejně v Ostravě-Porubě nabízí oblečení, obuv, hračky nebo knihy od různých dárců. Peníze z prodeje pomůžou dostavět stacionář pro mladé lidi s hendikepem.

Paní Marta, šedesát devět let, modelka na pomyslném molu u Žebříkova charitativního obchodu. „Předváděla jsem v rámci svých možností a svého věku. Paní se mě už ptala, jestli tady to máme, že by si to koupila,“ říká. V Žebříkově obchodě často sama nakupuje.

Je z čeho vybírat

„Myslím, že si tady vybere úplně každý, ať už je to od mladých lidí nebo po seniory nebo přes děti,“ ukazuje pečlivě roztříděné svršky dobrovolnice Simona.

V Žebříkově obchodě si ale můžete pořídit i třeba sadu šálků na kávu. „Ty dary jsou opravdu různorodé. Máme tady i hračky, knihy, sklo a porcelán. Co člověk považuje, že se dá ještě užít či upotřebit, sám by to využil a chce nám to věnovat, tak jsme samozřejmě rádi,“ dodává dobrovolnice.

Lovíme i jednu z prvních zákaznic zbrusu nového obchodu. Slečna Tereza hned ochotně předvádí blýskavé korálky, které si vybrala. „Koupila jsem si spoustu krásných věcí – kalhoty, takové fajné sako a lesklé šaty,“ svěřuje se.

Tereza v Žebříkově obchodě není poprvé, ráda totiž pomáhá dobré věci. V tomto případě mladým lidem s hendikepem.

Peníze půjdou na stavbu stacionáře

„My jsme Žebřík založili společně se základní školou pro žáky speciální s více vadami v Ostravě-Mariánských Horách. Takže to budou mladí lidé, kteří mají kombinovanou vadu, Downův syndrom, autismus a k tomu ještě nějakou fyzickou vadu,“ vysvětluje Richard Gazda ze společnosti Žebřík.

Stacionář v Ostravě-Nové Vsi má stát ještě letos.

autor: Jana Jeckelová
Spustit audio