V Ostravě omezuje řidiče řada uzavírek, dnes přibyla největší

7. červenec 2015
Zprávy , Zprávy

Vrtulník nad hlavou, objížďka na objížďce a na cestách více policistů. S tím teď mohou počítat řidiči v Ostravě. Opravuje se totiž rekordní počet cest a hrozí velké dopravní komplikace.

Správci silnic s pracemi spěchají. Dostali na ně evropské peníze a tak musejí být do konce roku hotovy.

„Tak je to katastrofa, to vám řeknu upřímně,“ krčí rameny nad volantem paní Michaela. Uzavírky a objížďky komplikují život šoférům v Ostravě už několik týdnů. „Netuším, kudy vlastně budeme jezdit. Je toho strašně moc a bude to blázinec,“ obává se Michaela.

Místecká, 28. října, dálniční mosty, tam všude silničáři pracují. Náměstek ostravského primátora Ivo Hařovský (ČSSD) upozorňuje, že do toho se ale ještě uzavírá část frekventované ulice Mariánskohorské.

„Ve směru od Vodárny do Přívozu a uzavře se také křižovatka u Vodárny ve směru od Poruby. Nikdo, kdo pojede z Poruby, tou křižovatkou neprojede. Bude muset využít objízdné trasy – buď sjet na ulici Rudnou, nebo přes Dubí, případně využít dálniční sítě,“ vysvětluje náměstek.

Policisté vytipovali 10 krizových křižovatek, kde očekávají největší problémy. Situaci tam bude monitorovat i policejní vrtulník, provoz vozidel bude takto z výšky v Ostravě kontrolovat vůbec poprvé.

Hlídky policistů posílí i městští strážníci. „Na usměrňování provozu se samozřejmě budeme podílet a myslím, že se to zvládne,“ dodal ředitel ostravské městské policie Zdeněk Harazim.

Podrobnosti o uzavírkách lidé najdou například na webových stránkách města.

autor: iha
Spustit audio