V Ostravě-Svinově hořela tráva a les, požáry někdo úmyslně založil

11. duben 2012
Zprávy , Zprávy

Série několika požárů zaměstnala v úterý odpoledne a večer devět jednotek hasičů v ostravské části Svinov. Vzplály travnaté plochy i část lesa, shořel krmelec. Okolnostmi se zabývá policie.

Požár v travnatém a lesnatém porostu nedaleko Rudné ulice a železniční trati byl ohlášen na operační středisko hasičů o půl páté odpoledne. Na místo vyjely čtyři ostravské jednotky profesionálů a pět jednotek dobrovolných hasičů.

„Na několika místech hořela jak tráva, tak lesní porost a také krmelec. Oheň dostali hasiči pod kontrolu za dvě hodiny, za další necelou hodinu jej uhasili. Nikdo nebyl zraněn. Předběžná škoda byla odhadnuta na 10.000 korun,“ upřesnil mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela.

Největší z pěti hořících ploch měla zhruba 400 x 200 metrů. Podle hasičů není vyloučeno, že požár byl založen úmyslně. Okolnosti už proto šetří policie. Podle informací ČTK zadržela dva podezřelé.

„V tuto chvíli lze konstatovat, že došlo k zahoření travnatého porostu v lokalitě Ostravy-Svinova mezi ulicí Rudnou a Polaneckou. Rozsah zasaženého teritoria je i nadále zjišťován, policisté budou i dnes pokračovat v úkonech trestního řízení,“ řekla mluvčí ostravských policistů Gabriela Holčáková.

Dodala, že policisté prověřují dosud všechny možné verze a nevylučují ani úmyslné založení požáru.

autor: tif
Spustit audio