Ve Studénce otevřou zimní stadion. Start sezóny odložil pád shnilých desek ze stropu

16. říjen 2017
Dobré odpoledne

Pod provizorními sítěmi se bude bruslit na zimním stadionu ve Studénce. Začátek sezóny tam odsunuly shnilé desky odpadávající z dřevěného stropu. Statik ale po prohlídce nakonec provoz stadionu povolil. Město připravuje rekonstrukci, začne zřejmě příští léto.

„Některá pole máme odkrytá, aby bylo vidět, v jakém stavu jsou trámy a mohlo se na to reagovat,“ říká Hana Maiwaelderová, ředitelka SAK Studénka. „Statik ve svém vyjádření doporučil pro zjištění bezpečnosti podkrýt střechu sítěmi,“ dodává.

Na nečekaný problém přišli pracovníci stadionu těsně před začátkem mrazení na konci srpna. Kvůli kondenzaci vody v nejvyšším místě haly shnily některé desky podhledu a spadly na plochu.

„Sítě jsou od dodavatele objednané, momentálně zajišťujeme firmu, která nám to buď z plošiny nebo horolezecky zavěsí. Odhaduji, že první týden v listopadu by už mohl být led,“ dává naději hlavně hokejistům místostarosta Studénky Petr Odchodnický (SNK).

Sportovci totiž musí trénovat jinde a dočasně hrají na hřištích soupeřů. Jenže provizorium platí jen do konce sezóny na jaře, pak bude město muset začít s opravami.

„Pokud mám tu informaci, tak část střechy je naprosto zdravá, v místech toho nejvyššího výskytu toho rosného bodu je poškození největší a kam až dosahuje, se musí zjistit,“ dodává místostarosta.

Jak bude oprava rozsáhlá, kolik bude stát a zda ovlivní příští zimní sezonu, zatím vůbec nikdo netuší.

Zbytky spadlých desek na ploše zimního stadionu
autor: Michal Polášek
Spustit audio