Ve Velkých Karlovicích shořela pila, škoda přesahuje 10 milionů korun

23. květen 2017
Zprávy , Zprávy

Rozsáhlý požár zničil v noci na dnešek objekt pily ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku. Podle prvotních odhadů způsobil škodu převyšující deset milionů korun.

Požár byl hlášen kolem 01:30. V době příjezdu první jednotky byl jednopodlažní objekt pily požárem zasažen v celém rozsahu a došlo už i k destrukci střešní konstrukce.

„Kromě hašení zasaženého objektu o půdorysu asi 15x40 metrů se hasiči soustředili také na ochranu sousedního objektu a skládky dřeva,“ uvedl mluvčí hasičů Zlínského kraje Libor Netopil s tím, že hasiči dostali požár pod kontrolu ve tři ráno.

Do páté hodiny ranní bylo na likvidaci požáru nasazeno celkem osm cisternových vozidel a automobilní plošina. Zasahovalo šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů.

„Do ranních hodin pokračovaly v rozebírání konstrukcí zasaženého objektu a dohašování jednotlivých ložisek hoření. Minutu před osmou byla velitelem zásahu ohlášena likvidace události,“ dodal Netopil.

Požářiště hasiči předali policistům a majiteli. Na místě byla ponechána kvůli dohledu jednotka z Velkých Karlovic. Příčinu požáru zjišťují vyšetřovatelé hasičů a policie.

autor: tif | zdroj: ČTK
Spustit audio