Velké zábavní centrum v Bílovci nebude. Stavbu odmítli zastupitelé

18. říjen 2017

Velké zábavní centrum pro rodiny s dětmi, jehož návštěvníci by výrazně pomohli místní ekonomice a práci by tam našly desítky lidí. Takové představy mělo vedení bílovecké radnice. Jenže smlouva s investorem teď po dlouhé debatě narazila v zastupitelstvu. Park tak vznikne zřejmě jinde v kraji.

Dvouhodinová debata mezi zastupiteli a občany jednoznačný názor nepřinesla. Zatímco si někteří lidé stěžovali, že nemají dost informací a všechno se dělá ve spěchu, jiní nápad vybudovat obří zábavní centrum uvítali. Když došlo na hlasování o smlouvě s investorem, návrh neprošel o jediný hlas.

„Je to jako ve sportu, to znamená, bylo tam jediné 50 na 50. Takže neberu, že to je pro město tragédie. Je to možná do budoucna jedna z příležitostí, která se už nemusí opakovat, ale není to určitě nic fatálního, co by město položilo, město půjde dál,“ hodnotí verdikt zastupitelů starosta Bílovce Pavel Mrva (ČSSD).

Soukromá firma chtěla na okraji města postavit za 400 milionů korun velkou halu s atrakcemi pro děti i dospělé.

Proti projektu nejvíce vystupoval zastupitel Zbyněk Bajnar (Bílovecká patnáctka). „Prošel jsem nějaké informace, viděl jsem video, jak to vypadalo vlastně opravdu jak v nějakém cirkuse. Tak za mě ne. Nemyslím, že by byl Bílovec jako klidová zóna, je ideální pro jinou výstavbu,“ naráží na obavy místních lidí hlavně z dopravy a hluku.

Petici za vypsání referenda podepsalo 400 lidí. To už ale nebude potřeba a soukromý investor se bude rozhlížet jinde.

„Vybíráme si z řady pozemků. Jaký pozemek to ve finále bude, samozřejmě záleží na jednotlivých lokalitách a lidech, kteří tam žijí. Víme, že na severní Moravě to bude. A my jako investor to budeme realizovat tam, kde pro to budeme mít nejlepší podmínky,“ potvrzuje Ivan Lackovič, ředitel projektu TNI Group.

S kým firma jedná a kde by mohl park pro rodiny nejen z Česka, ale i Polska nebo Slovenska stát, ale zástupce investora neprozradil.

Čtěte také

autor: Michal Polášek
Spustit audio