Vítězný návrat po Kvitovou. Porazila Mladenovicovou a Češky vedou ve Fed Cupu nad Francií 2:0

Ideálně vyšel českým tenistkám úvodní duel fedcupového semifinále s Francií. Lucie Šafářová nejprve odvrátila pět mečbolů a radovala se z výhry 4:6, 7:6 a 6:1 nad Caroline Garciaovou. V další dvouhře pak Petra Kvitová při svém comebacku porazila Kristinu Mladenovicovou 6:3 a 6:4.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová (vlevo) přijímá gratulace od Francouzsky Mladenovicove

Petra Kvitová (vlevo) přijímá gratulace od Francouzsky Mladenovicove | Zdroj: ČTK

Kvitová ve svém prvním ostrém startu od 26. února na sobě nedala výrazně znát zápasové manko. Předvedla rychlé údery, zatímco Mladenovicová na druhé straně nebyla nijak nebezpečná.

Jako stěžejní se v úvodní sadě ukázal úspěšný brejkbol české tenistky ve čtvrtém gamu, kdy využila druhého servisu soupeřky a naběhla si k síti pro vítězný míč. Náskok si už bez větších potíží pohlídala.

Hrála jsem svoji hru a čekala, až ji budu moct zlomit, radovala se Šafářová

Číst článek

I ve druhém setu připravila Kvitová Francouzsku jako první o podání. Hru k dobru ale tentokrát neudržela, když Mladenovicová za satvu 4:3 využila třetí berekbol.

Kvitová si však připravila rychlou odpověď. V následujícím gamu i díky slabšímu servisu soupeřky získala další brejk a sama si své podání naopak pohlídala. Obhájkyně titulu tak vedou nad Francií 2:0.

 

2:0, takhle to dnes dohrala a vyhrala Petra!

Posted by Czech Fed Cup Team on 18. duben 2015

Ve čtvrtém gamu úvodní sady Šafářová ještě podání udržela, když postupně odvrátila tři brejkboly. Za stavu 4:5 už ale Garciaová domácí hráčce servis prorazila. Proměnila hned první setbol povedeným forhendem na základní čáru.

Také ve druhém setu si obě hráčky držely svůj servis. Poté ale přišel sedmý game, ve kterém si Garciaová vypracovala hned pět mečbolů. Šafářová ale všechny dokázala odvrátit a následný tie-break vyhrála hladce 7:1.

Kvitovou svazovala po pauze nervozita. Bylo těžké ji setřást, přiznala

Číst článek

Rozhodující třetí set už byl v režii české hráčky. Garciaové sebrala dvě podání v řadě a dostala se do pohodlného vedení 5:0. Až poté Francouzka získala první hru, ale v následném gamu Šafářová po dvou hodinách proměnila při vlastním servisu první mečbol.

 

1:0, tak to by bylo, Lucka v suchem tricku... Uff

Posted by Czech Fed Cup Team on 18. duben 2015

Lucie Šafářová se raduje z vítězství nad Francouzkou Caroline Garciaovou | Foto: Reuters

Semifinále tenisového Fed Cupu v Ostravě (hala, tvrdý povrch):

ČR - Francie 1:0 po úvodní dvouhře
Šafářová - Garciaová 4:6, 7:6 (7:1), 6:1, Kvitová - Mladenovicová 6:3, 6:4.

Marek Augustin, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme