Výborný kluk i skvělý trenér, vzpomínají na Srníčka spoluhráči i svěřenci

Bývalý fotbalový gólman české reprezentace Pavel Srníček má za sebou svůj poslední zápas. Devět dní po zástavě srdce vicemistr Evropy v roku 1996 zemřel. Smutná zpráva zastihla jeho kolegy, svěřence i bývalé spoluhráče, kteří vyjadřují soustrast na sociálních sítích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Srníček

Pavel Srníček | Zdroj: ČTK

Miroslav Kadlec, kapitán vicemistrů Evropy 1996:

Byl cílevědomý a charakterově výborný kluk. Ještě v květnu jsme spolu hráli za český tým z roku 1996 proti Německu. Nasmáli jsme se, byla sranda. Teď vidíme, jak se svět rychle změní. Když člověk toho člověka dobře zná, je to daleko horší, když si to uvědomí.

Vladimír Šmicer, spoluhráč z reprezentace

Přehrát

00:00 / 00:00

Ve vysílání Radiožurnálu zavzpomínal na Pavla Srníčka jeho spoluhráč z reprezentace Vladimír Šmicer

Byl to pro mě dobrý parťák, v reprezentaci kryl záda Petrovi Koubovi, byl velice pozitivní, uměl udělat dobrou atmosféru v kabině i na trénincích. Byl to kluk, se kterým byla sranda. Fotbal miloval a tím, jak hrál, jak dával najevo, že mu záleží na výsledcích, tím zanícením si získal fanoušky Newcastlu.

Jako hráč za sebou zanechal spoustu práce a úspěchů. Dostal se až do Premier League, kde si udělal obrovské jméno. Fanoušci Newcastlu ho mají tak rádi, že tam vydal knížku. Mohl dokázat víc i jako trenér, ale stalo se, co se stalo. Je to strašná zpráva.

Adam Kotalík, generální ředitel Sparty:

V Pavlovi jsme ztratili nejen skvělého člověka a kamaráda, ale také vynikajícího trenéra, který pro Spartu odvedl obrovský kus práce. Děkujeme ti za všechno, Pavle.

Milan Švenger, fotbalový brankář:

Trénovalo mě spoustu trenérů, ale málo který toho dokázal tolik co tento. Se smutkem vám alespoň tímto chci, trenére Srňo, poděkovat za naše společné chvíle a za tu velkou stopu, kterou jste pro český i evropský fotbal zanechal.

Jakub Podaný, bývalý hráč Sparty:
Těžko bych hledal většího profesionála a jsem rád, že jsem měl tu čest s ním spolupracovat.

Zemřel Pavel Srníček, bývalý brankář fotbalové reprezentace

Číst článek

Steve Harper, bývalý brankář Newcastlu United:

Vpravdě nádherná duše opustila tento svět opravdu moc brzy. Díky moc za všechno, co jsi pro mě udělal, Pavle.

Alan Shearer, bývalý spoluhráč z Newcastlu:

Jsem velmi, velmi smutný ze ztráty mého přítele a bývalého spoluhráče Pavla Srníčka. Moje myšlenky jsou v této hrozné chvíli s jeho rodinou.

Peter Schmeichel:

S neuvěřitelným smutkem jsem se dozvěděl, že Pavel Srníček zemřel. Gentleman a skvělý sportovec. Odpočívej v pokoji, příteli.

Cover Photos - Newcastle United | Facebook

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme