Vyšetřování zkrachovalé Armitour skončilo. Majitelka podle policie prodávala i neexistující zájezdy

Kriminalisté ukončili vyšetřování zkrachovalé cestovky Armitour z Orlové. Podle informací Českého rozhlasu obvinili majitelku cestovní agentury z podvodu a zpronevěry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hospodářská kriminalita (ilustrační).

Hospodářská kriminalita (ilustrační). | Foto: Fotobanka Profimedia

Po několikaměsíčním vyšetřování policisté uzavřeli kauzu cestovky Armitou z Orlové a navrhují podání obžaloby. Obviněnou je majitelka zkrachovalé cestovní agentury. Podle zjištění Českého rozhlasu ji kriminalisté podezírají z toho, že vybírala od klientů peníze na zájezdy, ale dovolenou jim u cestovních kanceláří nezařídila.

Nyní je sídlo Armitour v centru Orlové už několik měsíců zavřené. Jednatelka podle policejní komisařky Zlatuše Viačkové oklamala přes tři desítky klientů a způsobila škodu přes 700 tisíc.

CK Armitour z Orlové prověřují kriminalisté

Číst článek

„Obviněná uzavřela smlouvy u cestovních kanceláří, které pořádají zájezdy, ale peníze už příslušné cestovní kanceláři nepoukázala. Takže ty finanční prostředky si nechávala pro sebe,“ dodala Viačková.

Jedním z klientů, který se dovolené nedočkal je Vácalv Zapletal. V v egyptském letovisku chtěl strávit první společnou dovolenou s přítelkyní. „Já jsem tedy neměl čas to řešit, řešila to přítelkyně. Říkala, že dostaneme slevu, když zaplatíme celou dovolenou dopředu. Smlouva je ale falešná,“ řekl oklamaný klient.

Policejní komisařka Viačková popsala i případ, kdy obviněná slíbila rodině dovolenou na Srí Lance za 100 tisíc, i když takový zájezd vůbec neexistoval. „I když věděla, že konkrétní hotel na Srí Lance ta cestovní kancelář vůbec nemá v nabídce, přesto peníze převzala a smlouvu uzavřela,“ uvedla komisařka.

Jednatelka cestovní agentury Armitour Dagmar Sobotíková se k případu odmítla vyjádřit. Hrozí ji nicméně až osmileté vězení.

Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme