Začíná 13. ročník festivalu Štěrkovna Open Music v Hlučíně. Nabídne 30 hodin muziky

28. červenec 2017

Hlučínské jezero bude už potřinácté patřit hlasité hudbě a prázdninové zábavě. Začíná další ročník dvoudenního festivalu Štěrkovna Open Music. Mezi hlavní hvězdy patří Vojtěch Dyk, Aneta Langerová a kapely Mandrage, N.O.H.A. anebo Tata Bojs. Pořadatelé také pokračují v oblíbené tradici, kterou ocení hlavně senioři.

„Půjdeme se podívat, to víte, že jo. Je to událost. Budeme zpívat, tleskat, všechno,“ těší se seniorky z Domova pod Vinnou horou v Hlučíně. Právě tam bude stát tak jako loni speciální senior stage s hudbou pro dříve narozené.

Zlatým hřebem celého festivalu je potom unikátní balkánský hudební souboj – údajně nejrychlejší dechovka světa změří síly s pražskou kapelou Circus Brothers.

Tak trochu v pozadí bude všechno sledovat sochař Petr Gerych. Přitom je to právě on, kdo vytvořil plastické logo celého festivalu, obřího motýla. Pokud na festival vyrazíte, tak ho určitě nepřehlédnete.

„To je vlastně symbol festivalu a jedná se o motýla stylizovaného do kytary,“ vysvětluje sochař, který v rukou drží zmenšeninu plastického loga. „Jedná se o cenu, která bude udělena v hudebním battle nejlepší skupině,“ dodává.

Festival Štěrkovna Open Music začíná dnes odpoledne a končí v noci ze soboty na neděli.

autor: mrk
Spustit audio