Začíná volejbalová extraliga žen. Ostravanky vstoupí do soutěže v Přerově

14. říjen 2017

Šest hráček, tedy téměř polovina kádru, opustila v letní přestávce tým ostravských volejbalistek. Trenér Zdeněk Pommer, který je zároveň reprezentačním koučem, si ale nestěžuje a chystá se s obměněným týmem trpělivě pracovat. Do nového ročníku extraligy vstoupí Ostravanky dnes v Přerově.

„My jsme chtěli být někde před play off někde kolem půlky tabulky, protože i ostatní týmy posilují. A přibyl Liberec, který má velký rozpočet, a je to konkurent týmů, které se budou pohybovat ve středu tabulky,“ vypočítává konkurenci Zdeněk Pommer.

Tým má opravdu nový. Přes reprezentaci se k zahraničnímu angažmá ve Francii odrazily smečařky Petra Kojdová a Marie Toufarová. Dále odešla na roční zkušenou do Lucemburska univerzálka Zedníková, nahrávačka Součková se chystá na roční pobyt na Novém Zélandu, libero Červenková očekává narození dítěte a blokařka Kvapilová odešla do Frýdku-Místku.

„Ty hráčky bude velmi těžké nahradit, na druhou stranu musíme jít dál a tak k tomu přistupujeme. Holky jsou pracovité a já věřím, že to bude dobré,“ dodává Pommer.

Zorientovat se v kvalitě jednotlivých týmů je na začátku sezony těžké. I když Prostějov a Olomouc, dva loňští finalisté, budou nejspíš nejlepší i letos. Ale konkurence na dalších místech se zvýšila.

„Takže my půjdeme naší cestou postupně, abychom to sehráli,“ sází na pracovitost a postupné zlepšování ostravský trenér. Jeho svěřenkyně i letos budou hrát evropské poháry. Do pohárové Evropy vstoupí Ostravanky až za dva měsíce.

Volejbalistky TJ NH Ostrava vstoupí do sezony dnes od 18 hodin v Přerově. Další regionální zástupce Frýdek-Místek začne až příští čtvrtek v Brně.

autor: ddp
Spustit audio