Začínají opravy spojnice mezi Třincem a Českým Těšínem. Potrvají přes půl roku

16. říjen 2017

V Třinci dnes kraj zahajuje opravu Nádraží ulice. Po obchvatu jde o druhou největší dopravní investici ve městě. Rekonstrukce cesty a opěrných zdí potrvá zhruba do poloviny příštího roku a bude náročná i pro řidiče. Spojnice s Českým Těšínem totiž dlouhodobě patří k těm nejvytíženějším.

Sotva se v Třinci končí se stavbou obchvatu, chystají se dělníci na opravu další důležité cesty, výpadovky směrem na Český Těšín.

„Obracíme se na řidiče, na ty, kteří budou projíždět Nádražní ulicí, aby byli trpěliví a vstřícní, že po dobru rekonstrukce dojde k dopravním omezením,“ říká starostka Věra Palkovská (Osobnosti pro Třinec).

Test trpělivosti řidičů tady potrvá několik měsíců. Nejpozději do poloviny příštího roku má být vše hotovo.

„Konečně, poté co proběhne tato rekonstrukce, do Třince směrem od Českého Těšína bude důstojný vjezd,“ dodává Palkovská.

Město tam navíc staví nový chodník a oprava se týká i šedivých popraskaných opěrných zdí. Ty by měly nahradit barevné stěny.

„Tak jak se to v současné době dělá a vidíte to třeba na spojení do Frýdku-Místku, se ty protihlukové stěny taky mění. Už to není taková fádní záležitost, ale snaží se to oživit, ať i ten řidič má zážitek, když kolem takovýchto zdí jezdí,“ upřesňuje náměstek hejtmana Jaroslav Kania (ANO).

Po dobu rekonstrukce budou řidiči jezdit v jednom pruhu, provoz bude řídit semafor. Největší kolony se dají čekat po druhé hodině, kdy končí směny v místních železárnách.

„Ale zase bude odlehčena už stávající I/11, takže si mohou zvolit vyjet z Třineckých železáren jinou branou a mohou jet do Českého Těšína přes Niebory,“ říká vedoucí odboru dopravy třinecké radnice Miriam Hronovská.

Díky dokončenému obchvatu by podle ní nemusely být kolony tak dlouhé.

autor: iha
Spustit audio