Zhruba 100 milionů korun bude stát nový zimní stadion v Bruntále

2. leden 2018

Zastřešený zimní stadion s tribunou, šatnami i bufetem by letos měli začít stavět v Bruntále. Lidé ve městě využívají zatím jen několik měsíců v roce dosluhující odkrytou ledovou plochu. A to mnohým nestačí.

Nový zimní stadion by měl stát v Kavalcově ulici poblíž střední průmyslové školy. Teď je tady řada vybydlených domů, které by měly jít k zemi. Nahradit by je měl právě komplex zastřešeného stadionu.

„Jsem ráda, že bude nový zastřešený a že se bude moci využívat po celý rok. Ne jen v zimě když mrzne, aby mohli udělat ten venkovní led,“ vítá paní Gabriela.

Nové sportovní zázemí by si přáli i Kuba s Honzou. Ti teď sice míří na florbalový trénink, nicméně podle nich by to zvedlo i zájem místních kluků o hokej.

„Stadion mají jen v Horním Benešově, kam chodí, nebo v Krnově. Jinak nic. Nový stadion by byl fajn, bylo by to blíž,“ říkají kluci.

„Problém stávající ledové plochy je, že to její využití je závislé na počasí. Obtížně se chladí, když jsou vysoké teploty, takže dotace ze strany města na provoz zimního stadionu je vysoká,“ popisuje radní Jan Meca.

Zastupitelstvo podle něj vybralo s ohledem na rozpočtové možnosti města malou variantu. Ta obsahuje ledovou plochu s tribunou, šatnami a bufetem. Výsledné řešení by mělo propojit zimní stadion s blízkým wellness centrem. Zimní stadion by mohl stát do dvou let.

autor: Klára Kohutová
Spustit audio