Martin odletěl, Renáta bude ještě týden relaxovat

19. únor 2008

Cyklocestovatelská výprava Renáty Lorišové a Martina Stillera je minulostí. Dnešní díl má pořadové číslo 42 a je posledním, který pro vás Radim Sajbot nachystal. Důvod je nasnadě. Mužská polovina dobrodružného páru dnes ráno opustila australský kontinent.

Martin odlétal přesně podle plánu dnes brzy ráno a tak jsme Renátě ještě zavolali, aby nám přiblížila poslední hodiny v Austrálii. Mimochodem - pokud jste poslouchali pozorně, tak už víte, že Renáta zůstane u protinožců ještě asi týden sama, aby trochu zrelaxovala.

"Martin odlétal v devět hodin. Čeká ho cesta nejdříve ze Sydney do Soulu, kam dorazí odpoledne někdy kolem páté. Tam musí přečkat do druhého dne do dvanácti hodin a pak bude pokračovat dál do Vídně, kde přestoupí na let na Ostravu," upřesnila Renáta.

Renáta si plánuje, že během následujících dní vyraz ještě do města, na pláž a do nejbližších hor s kaňony, které se nachází poblíž Sydney.

Dozvěděli jsme se, že dvojice ze severu Moravy stihla ještě na poslední chvíli navštívit i místní legendární pláž. "Včera jsme byli na Bondi Beach, což je taková vyhlášená pláž. Říká se, že kdo byl v Sydney, musí na Bondi Beach. Strávili jsme tam asi hodinu a zkoušeli si zaplavat, což tam moc nejde, protože jsou tam dost velké vlny a silné proudy," dodává Renáta.

A pak už přišlo na řadu balení. Mimochodem není to žádná sranda a i když máte sebou téměř jenom samé cyklistické vybavení, než se všechno sbalí a nachystá, trvá to skoro celý den.

"Nejdříve jsme si v cykloobchodě sehnali krabice, pak jsme rozmontovali kola a do těch krabic naskládali a upevnili. K tomu jsme tam naskládali co nejvíce věcí - stan, karimatku, oblečení, abychom potom na palubu do letadla toho nemuseli tahat hodně. Zavazadlo, které jde do podpalubí, má mít maximálně třicet kilo, ty naše měly asi o čtyři kila více. Snad na letišti přimhouří oči," doufá Renáta Lorišová.

A to už byla definitivní tečka za jedním netradičním příběhem, který trval bez devíti dnů přesně pět měsíců. Pokud jste skrze cyklocestování v Austrálii na vlnách Českého rozhlasu Ostrava či na těchto webových stránkách alespoň občas něco nového objevili nebo se dozvěděli, pak to celé mělo smysl a jsme jenom rádi.

autor: ras
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka