Martin s Renátou budou hosty pátečního Koktejlu

27. únor 2008

Pro mnohé možná bláznivý nápad - cestovat na kole napříč Austrálií. Dvojice Martin Stiller a Renáta Lorišová ho měli a taky ho uskutečnili. Co všechno zažili, co poznali a jak na cestu vzpomínají? O tom budou vyprávět v Koktejlu Českého rozhlasu Ostrava v pátek 29. února po 10. hodině.

Cyklocestovatelé Martin Stiller z Broumova a Renáta Lorišová z Pražma u Frýdku-Místku vyrazili na společnou cyklocestu do Austrálie 23. září 2007. V plánu měli za tři až čtyři měsíce projet celým kontinentem ze západu na východ, tedy z Perthu do Sydney.

Původně měli ujet zhruba 6 000 km. Jejich cesta se ale prodloužila a to na nečekaných téměř pět měsíců a nakonec našlapaných 9 320 km. K tomuto prodloužení jejich expedice došlo na základě nově vzniklým nápadům během cesty a tipům od místních Australanů.

Celé putování jste mohli sledovat prostřednictvím Českého rozhlasu Ostrava v pravidelném seriálu, který jsme vysílali vždy v úterý a v pátek v 7:20 nebo na našich webových stránkách.

autor: tif
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.