V Austrálii už dvojice ujela 7777 kilometrů

22. leden 2008

Už po čtyřiatřicáté se dnes podíváme, jak probíhá cesta po Austrálii dvou moravskoslezských cyklistů Renáty Lorišové a Martina Stillera. V minulých dílech jsme zjistili, jaké to je na Tasmánii. Tentokrát se ale přesuneme zpátky do Austrálie. Tam se totiž vrátili i Martin s Renátou.

Oba unavení cyklocestovatelé celou několikahodinovou plavbu z Tasmánie na kontinent prospali. Samozřejmě v duchu správné prevence, tedy s kinedrylem v žaludku.

Nyní se nacházejí na cestě k pohoří Blue Mountain a tam mají velké plány. "Pojedeme do těchto hor, abychom vyjeli na nejvyšší vrchol Austrálie Mt. Kosciuszko. Už máme potvrzeno, že se dá na kole vyjet až nahoru. Byli bychom rádi, kdyby se nám to povedlo," prozradil Martin Stiller.

Rozhodující pro zdolání nejvyššího vrcholu Austrálie bude ale nakonec meteorologická předpověď. "Tam, když začne pršet, tak prý prší v kuse týden, deset dní. Jsou to provazy deště a to by nemělo smysl. Takže si to zjistíme, až budeme na okraji hor. Ale mají to být úžasné hory a těšíme se tam," dodává Martin.

Už z minulého vyprávění od Renáty víme, že měli s Martinem navštívit také jednu netradiční výstavu, konkrétně monumentálních staveb z písku. A evidentně se jim tam líbilo. Podrobnosti najdete v přiloženém audiosouboru.

autor: ras
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka