Voňavé bramboráčky s tvarůžky

Tentokrát se v našem pravidelném kulinářském pořadu můžete těšit na typické české jídlo. Jmenuje se „voňavé bramboráčky" a jeho základem jsou brambory, slanina, kuřecí a vepřové maso a také pravé české tvarůžky.


Voňavé bramboráčky podle opavské restaurace U soudu

Suroviny:
- bramborákové těsto na 4 bramboráčky ve tvaru lívance
- 4 kroužky tvarůžků
- 2x 50 gramů kuřecího masa
- 2x50 gramů vepřového masa
- slunečnicový olej
- grilovací koření
- případně zelenina podle chuti

Postup:
Připravíme si bramborákové těsto, které poté (podle počtu porcí) upečeme v lívanečníku. Na jednu porci potřebujeme čtyři malé bramboráky.
Mezitím, co se nám pečou z jedné strany vezmeme dva padesátigramové plátky kuřecího a stejné množství vepřového masa a jemně jej naklepeme z obou stran. Neosolené maso prudce orestujeme z jedné strany na slunečnicovém oleji, otočíme, orestujeme z druhé strany, poté posypeme grilovacím kořením a na mírném ohni dopečeme.
Současně nezapomeneme obrátit na druhou stranu i bramboráčku. Zda jsou hotové, poznáme stlačením opečené strany prstem. Pokud se prohlubeň nevrátí do původního stavu, ještě nejsou hotové.
Na pánvičce, na které se dopeklo maso, nakonec opečeme také čyři plátky anglické slaniny. Ve finále dáme na talíř maso, na něj tvarůžky a necháme sýr rozpustit v mikrovlnce.
Všechny tepelně upravené suroviny servírujeme na talíř tak, že spodní vrstvu tvoří bramborák, na něj položíme maso s rozpuštěným tvarůžkem a nakonec dáváme opečenou slaninu.
Kdo má chuť, může k jídlu přikusovat zeleninu nebo zeleninový salát, který ale vždy servírujeme zvlášť. Na zapití se nejlépe hodí pivo.

autor: š.iva

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.