Úprava rybího masa, rychlá rybí tomatová polévka

Počítáte i vy s tím, že se na vašem štědrovečerním stole objeví tradiční vánoční kapr? Nebo byste raději jinou rybu upravenou naopak zcela netradičně? Nabízíme jeden vánoční rybí recept, ale také řadu užitečných rad k úpravě rybího masa.


Rychlá rybí tomatová polévka

Suroviny:
- duhový pstruh
- šalotka
- česnek
- sůl
- rajčata
- bylinky dle chuti

Postup:
Nejprve si připravíme vývar z rybích kostí, který nám zbude ze pstruha, který jsme filetovali. Kosti necháme vyvařit, přidáme bylinky, šalotku, trochu česneku, rajčata, necháme provařit a poté přepasírujeme přes sítko. Poté pstruha nakrájíme na tenké nudličky, orestujeme na pánvi na prudko, ochutíme bylinkami, a solí a zalijeme tomatovou polévku.

autor: š.iva

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.