Bramborový placek plněný kuřecím masem a nivovou omáčkou
Bramborové placky patří mezi oblíbená jídla většiny z nás. Dají se připravit na spoustu způsobů jak naslano, tak nasladko. Pro magazín Dobrůtky jsme v ostravské Restauraci Čarodějky dostali recept, ve kterém vedle brambor nechybí ani maso a pikantní aromatická omáčka.
Bramborový placek plněný kuřecím masem a nivovou omáčkou
Suroviny:
- brambory
- mouka
- 2 vejce
- 150 g kuřecího masa
- 150 g nivy
- 2 dcl smetany
- majoránka
- česnek
- pepř
- sůl
- olej
Postup:
Brambory oloupeme a nastrouháme na hrubším struhadle – na jednu porci tři až čtyři vetší brambory. V míse smícháme brambory se dvěma celými vejci, třemi lžičkami hladké mouky, lisovaným česnekem, majoránkou, pepřem a solí. Vše dobře promícháme a smažíme z obou stran na rozpáleném oleji dozlatova. Na další pánvi zprudka osmahneme malé kousky kuřecího masa – nesolíme jej! Když je maso opečené, slijeme tuk a k masu přidáme smetanu a také nastrouhanou nivu. Vše společně dobře protřeme. Osmažený placek necháme na ubrousku okapat. Přendáme jej na talíř, přelijeme nivovou omáčkou s kuřecím masem a dozdobíme měsíčky rajčete.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.