Brambory na kyselo
Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Olga Dudášová z Bohumína a je to recept na brambory na kyselo. Je to zajímavý námět jak tak trochu neobvykle připravit brambory jako přílohu.
Takže když uvažujete co podávat třeba k vařenému hovězímu, nebo k nějaké dobré uzenině, tak byste se mohli inspirovat a připravit brambory podle receptu paní Olgy. To vařené hovězí bude asi nejlepší, protože do brambor na kyselo potřebujeme i trochu hovězího vývaru, který můžete získat právě při vaření masa.
Suroviny:
- 1 kg brambor
- sůl
- 2 bobkové listy
- 1 cibule
- 50 g másla
- 40 g hladké mouky
- 1/4 l hovězího vývaru
- citronová šťáva
Postup:
Oloupané brambory vaříme v osolené vodě s pokrájenou cibulí, bobkovými listy doměkka, Uvařené vyndáme na mísu. Z másla a mouky připravíme jíšku, zředíme hovězím vývarem nebo vodou a povaříme. Podle chuti přisolíme a okyselíme citronem a přelijeme přes uvařené brambory. Podáváme k nim už zmiňované vařené hovězí maso nebo kousek teplé uzeniny.
Děkujeme paní Olze z Bohumína za recept a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky a knihu Pavla Maurera Nejezte blbě.
Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka