Dia ořechové tyčinky

Paní Herta z Českého Těšína používá při přípravě cukroví umělé sladidlo. A protože diabetiků je mezi námi hodně, tak věříme, že recept na dia ořechové tyčinky od paní Herty zaujme i vás.

K přípravě budeme potřebovat mlýnek na maso s nástavcem na cukroví. Většina z vás určitě ví, o čem je řeč. Pokud nástavec doma nemáte, koupíte ho v domácích potřebách.

Suroviny:
- 150 g hladké mouky
- 90 g másla
- 1 žloutek
- 60 g mletých ořechů
- umělé sladidlo

Paní Herta používá 25 g sorbitu, nebo 10 tablet Diasponu 110T, můžete ale samozřejmě použít i jiné umělé sladidlo, na jaké jste zvyklí

Postup:
Na vál prosejeme mouku, přidáme máslo, žloutek, ořechy, sladidlo rozpuštěné v malém množství vody a vypracujeme těsto. Necháme ho půl hodiny odpočinout v chladu a pak ho protlačíme přes mlýnek na maso s nástavcem a tvoříme tyčinky, které na plechu upečeme v dobře vyhřáté troubě.

Přejeme vám dobrou chuť a paní Hertě děkujeme za recept na dia cukroví, na ořechové tyčinky. Posíláme jí odměnu tričko Ostravské rozhlasové rodinky a vánoční CD.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo