Domácí smetanová zmrzlina

Výroba vůbec není složitá. Můžete se inspirovat receptem, který nám do Ostravské rozhlasové rodinky poslala paní Vlasta Šípková z Nového Jičína.

Suroviny:
- 200 g moučkového cukru
- 250 ml šlehačky
- 45 ml mléka
- vanilkový cukr (1 balení)
- 7 žloutků

Postup:
1. Žloutky utřete s oběma cukry do světlé pěny.
2. Přidejte šlehačku a mléko a za stálého míchání povařte do zhoustnutí.
3. Vychladlou směs vložte do mrazničky asi na 2 hodiny.

Zmrzlinu můžete podávat přelitou vaší oblíbenou čokoládovou nebo ovocnou polevou, ale ještě lepší je s čerstvým ovocem a případně i s trochou šlehačky.

Děkujeme paní Vlastě za recept a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.