Drobenkový koláč s pudinkem a ovocem

Paní Jana Divišová z Lubné u Rakovníka, tedy tentokrát až z Čech, nám napsala do naší Ostravské rozhlasové rodinky. Poslala nám recept na lehký drobenkový koláč s pudinkem a ovocem, který prý se výborně hodí do teplých dnů.

Suroviny:
Na drobenku
- 250 g polohrubé mouky
- 140 g másla nebo hery
- 80 g cukru krupice
- půl prášku do pečiva
- 1 žloutek
- pár zrnek soli
Na pudink
- 0,5 l mléka
- 2 lžíce cukru krupice
- 1 vanilkový nebo banánový pudink
Na náplň
- 0,5 kg vypeckovaných (příp. kompotovaných) meruněk
- 2 lžíce cukru krupice
- lžička skořice

Postup:
Z uvedených surovin zpracujeme drobenku, dvě třetiny nasypeme rovnoměrně do vymaštěné a kokosem vysypané dortové formy, na drobenku nalijeme horký pudink, rozprostřeme ho po celé ploše a poklademe půlenými meruňkami, řezem nahoru. Nakonec poprášíme skořicí a cukrem a jemně posypeme zbylou jednou třetinou drobenky. Dáme péct do předehřáté trouby při 180 °C zhruba 30 minut. Ke konci pečení teplotu snížíme na 150 °C, a aby se vrch koláče nepřipálil, můžeme přikrýt alobalem.

Děkujeme paní Janě za recept a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.