Gorolská topinka s pomazánkou z cukety

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Ivana Roženková z Bukovce, která nám všem doporučuje gorolskou topinku s pomazánkou z cukety.

Suroviny:
- 1,5 kg cuket
- 8 ks cibule
- 400 g rajského protlaku
- 400 g kečupu
- 1,5 polévkové lžíce sádla
- 7 stroužků česneku
- pepř
- chilli koření
- vegeta
- chléb na topinky

Postup:
Cukety oloupeme, nastrouháme na hrubším struhadle a necháme 2 hodiny vypotit. Potom vymačkáme vodu. Nakrájenou cibulku a česnek zpěníme na sádle. Přidáme cuketu, kečup a rajský protlak a koření. Dusíme na mírném ohni 1,5 hodiny.

Hotovou pomazánku natřeme na topinky a máme pohoštění pro zhruba 5 lidí. Paní Ivana píše, že topinky ještě můžeme ozdobit párkem. Gorolské topinky se prý dobře zapíjejí vínem. Tak dobrou chuť!

Paní Ivaně z Bukovce děkujeme za recept a jako odměnu jí posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky a CD album Miroslava Žbirky s názvem Miro.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.