Recepty15. listopadu  2017 v 17:02  

Guláš z hovězího srdce

Guláš s dvěma druhy knedlíků a čerstvou cibulkou (ilustr. foto) - Foto: Jānis Puriņš, Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic

Guláš s dvěma druhy knedlíků a čerstvou cibulkou (ilustr. foto)Foto: Jānis Puriņš, Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 2.0 Generic

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Anna z Nového Jičína. Je to recept na guláš z hovězího srdce, který je prý u nich doma velmi oblíbený. Jenom je třeba hovězí srdce sehnat – v některých řeznictvích nebývá úplně běžně k mání.

Suroviny (na 2 porce):
- 0,5 kg hovězího srdce
- 50 g tuku
- 1 lžíce rajského protlaku
- 150 g cibule
- 2 stroužky česneku
- gulášové koření
- majoránka
- 3 lžíce strouhaného chleba 

Postup:
1. Srdce rozpůlíme, odblaníme, odstraníme žilky, opláchneme a nakrájíme na kostičky.
2. Na tuku zpěníme cibuli, vložíme nakrájené srdce, okořeníme a za stálého míchání krátce opečeme.
3. Osolíme, zalijeme trochou vody a dusíme téměř do měkka.
4. Potom zasypeme strouhaným chlebem, přidáme prolisovaný česnek a dusíme do měkka.
5. Přidáme majoránku, rajský protlak a ještě několik minut podusíme. 

Přílohu zvolte podle své chuti. Jako u každého guláše to mohou být knedlíky, chléb, nebo třeba i těstoviny. 

Vaříme s rozhlasem

Přejeme dobrou chuť! Paní Anně děkujeme a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky. 

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka. 

Autor:   posluchači ČRo
Pořad: Ostravská rozhlasová rodinka  |  Stanice: Ostrava
Čas vysílání: pondělí-pátek 17:04  |  Délka pořadu: 56 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 23. února  2018 v 17:06       rubrika: Recepty

    Vepřový kotlet pečený s bramborem

    Paní Zdeňka z Havířova-Podlesí píše, že v 60. letech našla v časopise bezvadný recept na jídlo v jednom pekáči a od té doby až dodneška je v jejich rodině velmi oblíbený. A tak recept poslala i k nám do Ostravské rozhlasové...

     
  • 22. února  2018 v 17:04       rubrika: Recepty

    Kvašáková polévka

    Slyšeli jste někdy o kvašákové polévce? V rodině paní Heleny z Paskova, která nám recept poslala, ji mají moc rádi a teď ji můžeme vyzkoušet i my.

     
  • 21. února  2018 v 17:04       rubrika: Recepty

    Bída aneb Smažené chlebové kostičky s příchutí česneku

    Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslal pan Zdeněk z Frýdku-Místku. Pojmenoval ho Bída. Píše, že je to pochoutka, se kterou měl vždycky úspěch. Nejsme si jistí, jestli si pan Zdeněk nedělá tak trochu...

     

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace