Houbová polévka

Další recept na pokrm z hub pro vás máme v Ostravské rozhlasové rodince, tentokrát jde o recept, který nám poslal pan Jan z Ostravy-Poruby.

Suroviny:
- 1,5 l vody
- 200 g čerstvých nebo 50 g sušených hub
- máslo (podle potřeby)
- 4 velké brambory
- Hraška neb jíška
- sůl
- pepř
- kmín
- kurkuma

Postup:
Podusíme hřiby na másle, přidáme brambory nakrájené na kostky. Ochutíme kmínem, kurkumou, solí a pepřem. Přilejeme litr a půl vody a vaříme do změknutí brambor. V hrnku dobře rozmícháme s trochou vody Hrašku (nebo si připravíme jíšku) a přidáme do polévky. Vaříme dalších asi 20 minut.

Děkujeme panu Janovi za recept a posíláme odměnu – tričko Ostravské rozhlasové rodinky a k tomu ještě nový CD singl Karla Gotta se skupinou No Name.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.