Houbové lečo sterilované
Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Zdeňka Vijačková z Krmelína. Podle jejího receptu si uvaříme a zavaříme houbové lečo. Je prý tak výborné, že vám určitě nevydrží celou zimu.
Suroviny:
- 600 g hřibů
- ½ kg cibule
- ½ kg čerstvé papriky
- 1 dcl octa
- ½ dcl oleje
- 80 g cukru
- 20 g soli
- 400 ml sladkého kečupu
Postup:
Hřiby podusíme asi 10 minut bez vody a pak propláchneme.
Cibuli a papriku nakrájíme, vše smícháme s houbami a necháme 2 hodiny odležet.
Pak naplníme do sklenic a 20 minut sterilujeme.
Jedna dávka podle paní Zdeňky: 4 sklenice od velké tatarky 420 ml.
Paní Zdeňce děkujeme za recept a posíláme tričko Ostravské rozhlasové rodinky a roční předplatné časopisu 100+1 Ekonomie.
Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.