Jablečné pyré s cuketou a mrkví

Recept paní Zdeňky z Opavy je na pyré nejen pro děti. Paní Zdeňka píše, že pokud máte na zahradě jablka, tak nemáte váhat a připravit si pyré. Mladé maminky už ho prý moc nedělají, ale babičky jim pomohou.

Suroviny:
- jablka
- mrkev
- cuketa
- cukr

Postup:
Na kolečka nakrájíme dvě mrkve a uvaříme je. Přidáme čtvrtky jablek a kousky cukety (bez slupky a jadérek) a cukr. Vše povaříme a uvařené rozmixujeme.

Paní Zdeňka píše, že je to výborné pyré, mrkev mu prý dodá sladkou chuť i barvu. Co se týče poměru ingrediencí, tak ten nám paní Zdeňka přesně nenapsala, takže to zkuste podle chuti – ono to také samozřejmě záleží na tom, jaká a jak sladká jablka máme, tomu přizpůsobíme množství cukru.

Děkujeme paní Zdeňce za zajímavý tip a recept a posíláme jí tričko Ostravské rozhlasové rodinky.

Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.