Jogurtový koláč

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Anička Burianová z Třince. Píše, že ráda peče vše, co se dá upéct a s námi všemi se rozdělila o recept na jogurtový koláč.

Suroviny:
- 300 g bílého jogurty (2 jogurty)
- 2,5 kelímku polohrubé mouky (použijeme kelímek od jogurtu)
- 1, 5 kelímku cukru
- 1 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 4 lžíce másla (nebo tuku na pečení)
- ovoce (např. rybíz, borůvky, meruňky, švestky)
Na drobenku pak budeme potřebovat:
- 40 g moučkového cukru
- 60 g hrubé mouky
- vanilkový cukr

Postup:
Cukr utřeme s vejcem a máslem, přidáme jogurty, prosátou mouku a kypřící prášek. Těsto rozetřeme na máslem vymaštěný plech a na něj dáme ovoce, které máme zrovna k dispozici, třeba borůvky nebo švestky (či jiné ovoce). Posypeme drobenkou a ve vyhřáté troubě pečeme asi 20 minut.

Přejeme vám dobrou chuť, paní Aničce děkujeme za recept a posíláme jí odměnu – tričko Ostravské rozhlasové rodinky a roční předplatné časopisu 100+1 Ekonomie.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo