Josefčiny knedlíky

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku nám poslala paní Otilie Havlasová z Ostravy. Je to recept na Josefčiny knedlíky, právě tak říká těmto knedlíkům paní Otilie a recept je to velmi jednoduchý – jen upozorňujeme, že jde pouze o přílohu, která je prý výborná k masu, nebo třeba i ke špenátu.

Suroviny:
- 7 rohlíků
- 7 středních brambor
- sůl

Postup:
Rohlíky nakrájíme na kostičky, brambory nastrouháme jako na bramboráky. Spojíme vše v těsto, děláme koule – v průměru 3 cm (jak je libo) a dáváme do vařící osolené vody tak na 15 až 20 minut. A hotovo!

Jestli tyto knedlíky budete servírovat k nějaké té huse, nebo kachně, či vepřovému a zelí, nebo si je uděláte s už zmiňovaným špenátem, necháme na vás. V každém případě přejeme dobrou chuť!

Paní Otilii posíláme jako dárek tričko Ostravské rozhlasové rodinky a roční předplatné časopisu 100+1 Historie.

Připomínáme také adresu, kam můžete posílat své vyzkoušené recepty a podělit se o ně s Ostravskou rozhlasovou rodinkou. Mailem je posílejte na adresu Richarda Piskaly, tedy richard.piskala@rozhlas.cz, můžete přidat i fotky, rádi je zveřejníme společně s receptem na našem webu. Naše poštovní adresa je: Český rozhlas Ostrava, Dr. Šmerala 2, 70200 Ostrava, na obálku připište heslo Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.