Králík na pivě
Stále nám posíláte vaše recepty, o které se chcete podělit nejen s námi, ale hlavně s dalšími posluchači z Ostravské rozhlasové rodinky. My z toho máme velkou radost. Dnes vám prozradíme jeden z receptů, které nám poslala paní Eva z Orlové-Lutyně, bude to králík na pivě.
Suroviny:
- králík
- pivo
- anglická slanina
- sádlo
- cibule
- česnek
- sůl
- drcený kmín
Postup:
Králíka nejprve rozporcujeme na malé kousky, osolíme ho a pokmínujeme drceným kmínem. Na velký pekáč dáme sádlo a osmažíme na něm cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme anglickou slaninu, kterou také nakrájíme na kostičky. Když vše posmažíme, tak přilejeme 1/4 litru piva a vytlačíme 5 stroužků česneku. Vložíme králíka, pekáč přikryjeme a dáme do trouby, kde ho dusíme do změknutí.
Přejeme dobrou chuť! Paní Evě posíláme odměnu, tričko Ostravské rozhlasové rodinky.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.