Křehké kotlety

Dnešní recept pro Ostravskou rozhlasovou rodinku vybíráme z dopisu, který nám poslala paní Jarmila Tobiašová z Bohumína. Podle jejího návodu si připravíme křehké kotlety.

Budeme potřebovat:
- 4 vepřové kotlety
- 4 lžíce majonézy
- 1–2 cibule
- sůl
- pepř
- strouhaný sýr

Postup:
Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme cibulí a dáme je péct do trouby. Když už máme pocit, že jsou skoro hotové, tak je vytáhneme, potřeme majonézou, posypeme sýrem a dáme ještě zapéct.

Přílohu zvolíme podle chuti, mohou to být třeba hranolky nebo opečené brambory.

Děkujeme paní Jarmile za recept a protože tričko Ostravské rozhlasové rodinky už před časem získala, tak jí posíláme jako dárek naši placku a cédéčko s pěknými písničkami.

Protože je jaro za dveřmi a do Velikonoc už také není tak daleko, posílejte nám své jarní nebo Velikonoční recepty. Určitě by nás zajímalo, jestli máte u vás v rodině nějaký oblíbený velikonoční recept, nebo co pro vás znamená jaro na talíři.

Tak pište Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00. Obálku označte heslem Ostravská rozhlasová rodinka.

autor: posluchači ČRo

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.