Krkovička s celerem a pomerančovou šťávou
Je to jednoduchý, ale velmi chutný návod, píše nám paní Zdeňka z Havířova-Podlesí o receptu na krkovičku s celerem a pomerančovou šťávou.
Suroviny:
- plátky krkovičky
- cibule
- celer
- pomeranč
- sůl (koření)
Postup:
Plátky libové krkovičky upečeme na cibulce. Asi půl hodiny před dokončením dáme na plátky krkovičky nastrouhaný celer a vše zalijeme sklenkou pomerančové šťávy. Krkovičku necháme dopéct a podáváme s bramborovou kaší.
Přejeme dobrou chuť a paní Zdeňce posíláme odměnu – tričko Ostravské rozhlasové rodinky.
Recepty (nejlépe i s vlastními fotografiemi – za ty je bonusová cena) posílejte Richardu Piskalovi na e-mail richard.piskala@rozhlas.cz, nebo poštou na adresu: Dr. Šmerala 2, Ostrava 702 00 a připište na obálku heslo Ostravská rozhlasová rodinka.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.